Finnmark – det store fylket i nord

Fylket Finnmark er mer enn Nordkapp og arktisk klima, det største fylket i Norge er mangesidig og spennende. Selvsagt er Finnmark preget av at det er det nordligste fylket i landet, og i nord grenser Finnmark mot selve Polhavet. Det er ikke mange mennesker som bor i Finnmark, så avstandene kan føles litt store. Finnmarksvidda har et nokså ugjestmildt klima, her kan det bli kaldest i Europa på vinteren, med mange minusgrader. Det er mange av innbyggerne i Finnmark som er helt avhengig av transportruter sjøveien, med mange lokale båtruter og små ferjer. Finnmark har en levende samisk kultur, og for mange tilreisende er samiske film- og musikkfestivaler et høydepunkt. Men, hvordan er det å bo i Finnmark? Hva skal man drive med, og hva skal man benytte fritiden til? Les videre for noen tips.

Hvordan overleve i Finnmark?

Her menes ikke overleve i den mest bokstavelige betydningen, selv om man absolutt bør være forberedt på å møte et særdeles barskt klima i Finnmark. Vi tenker her mer på hva du kan jobbe med i Finnmark. Her er det faktisk et helt polarhav av muligheter, for Finnmark trenger stadig ny arbeidskraft innenfor en rekke næringer. Finnmark er rett og slett i sterk vekst, og det nordligste fylket i Norge har blant annet svært rike naturressurser. Dersom du ønsker å starte egen bedrift, kan Finnmark tilby gunstige betingelser. Blant annet slipper de fleste bransjer unna med å betale redusert arbeidsgiveravgift i Finnmark, og det finnes andre gode rammebetingelser for både nye og etablerte bedrifter. En annen stor økonomisk fordel i Finnmark er raskere nedskriving av studielån, noe som er ansett som et svært godt økonomisk fortrinn for privatpersoner. Her kan du også lese om Lone Synnøve Hegg som er sin egen sjef i Finnmark.En helt annen måte å livnære seg på, er å spille poker. Pokerspilleren Ludo livnærer seg helt på dette spillet, så lær deg reglene for Texas hold’em, så kommer du også straks i gang å spille. I Finnmark er det ikke vanskelig å finne grunner til å nyte litt tid hjemme i stua, så da er det bare å finne fram ullsokkene, tenne opp i peisen og spille poker eller andre innbringende spill på nett. Dersom du er kunstner, skal man vel lete lenge etter et mer inspirerende landskap enn Finnmark.

Hva gjør man i Finnmark på fritida?

Det er nesten ikke grenser for aktiviteter du kan fylle tiden med i Finnmark. Det er selvsagt en fordel dersom du er glad i natur og uteliv. Finnmark byr på både fjell, vidder og fjorder, så spektakulære naturopplevelser ligger rett utenfor døren. Nordlyset har en egen selsom magi og tiltrekningskraft på de fleste, og i Finnmark vil du neppe gå glipp av dette usedvanlige lysshowet. Hundekjøring i den kalde arktiske villmarken er en annen særegen aktivitet som mange vil misunne deg muligheten til, dette er et møte både med fantastiske dyr og natur som tar pusten fra de fleste. Dersom du vil imponere gjester når du bor i Finnmark, hva med et opphold på det utrolige ishotellet? Sorrisniva Igloo Hotel ønsker deg velkommen blant vakre isskulpturer. Hva tenker du om en bar med glass laget av is? Her arrangerer de også utflukter med alt det beste Finnmark har å by på, blant annet snøscootersafari og en mengde morsomme utendørsaktiviteter. Det er selvsagt mange muligheter for deg som liker skisport i Finnmark. Er du glad i fiske, er Finnmark også et eldorado, med krystallklare, gnistrende rene innsjøer med mengder av fisk som venter på deg. Er du opptatt av fugler, kan Finnmark også by på enorme mengder fugler i et helt unikt landskap. Konklusjonen blir altså at man vanskelig skal kjede seg i Finnmark, en engasjerende og særegen natur venter rett utenfor døren.